Talkoo viikonloppu 24 - 25.9

Post date: Sep 28, 2011 1:57:23 PM

Viikonloppu oli onnistunut ja tavoitteet täytetty, siis antennit viritetty ja mastokin melkein pystyssä.

Lauantai päivä oli vilkkain vierailupäivä ja paikalle saapuikin kuusi innokasta jäsentä (9TK, 9RP, 9MXE, 9HNE, 9GDT ja 9FKJ), sunnuntai meni neljän miehen voimin (9SQ, 9HNE, 9GDT ja 9FKJ).

Paikan päällä majoittui kaksi jäsentä (9HNE ja 9FKJ), "leiri" oli pystyssä perjantaista sunnuntaihin.

-Kalusto/toistin kaapin järkkäilyä.

Antennien virittely onnistui lanka-antennien osalta hienosti ja niillä workittiinkin "koeluontoisesti", mutta kerhon r-7000 vertikaali osoittautui kinkkisemmäksi.

Kerhon uusi sdr-kits:in VNWA3 analysaattori osoittautui todella käytännölliseksi kamppeeksi multipand vertikaalia viritettäessä, vaikkakin lopputulos ei ollutkaan odotettu.

Analysaattorilla saa kerralla näkyviin koko HF-bandin ja antennin resonanssipisteet näkyvät selvinä dippeinä näytöllä, tämä helpottaakin kovasti virittelyä kun kaikki antenniin tehdyt muutoksen vaikuttaa kaikkiin bandeihin yhtä-aikaa.

Antenni purettiin, kasattiin, säädettiin ja viritettiin kaikkia taikatemppuja hyväksi käyttäen, mutta näytöllä oli selvä todiste siitä että antenni ei ole kunnossa. Resonanssipisteet vaeltelivat sinnikkäästi edestakaisin bandin ympärillä, välillä oli selviä katkoksiakin antennin huojuessa. Tästä tulimme yhteistuumin seuraavaan johtopäätökseen, trapit ovat viallisia.

-R-7000:sta on useampia variaatioita...

-Jokainen mahdollinen liitos käytiin läpi, hiottiin, putsattiin ja öljyttiin.

Myös "matolaatikko" tuli purettua atomeiksi ja juoteltua uusiksi ja putsattua.

Antenni episodin päätyttyä alkoi mastohommelit, porasimmekin jalalle ja harusankkureille reiät kallioon. Edellisestä maston asentelusta viisastuneina hommasimme kunnon poran ja terät, viimeksi porailimme itsemme kipeäksi alimitoitetulla porakalustolla, jolla touhu tuntui loputtomalta ja tuskalliselta. Nyt kun käytössä oli oikean kaliberin kanget ja kone, niin touhu tuntui sen verran kivalta ettei allekirjoittanut raaskinut muille porausvuoroa antaa. terä upposi kuin kuuma veitsi voihin, ja voikin tuntui olievan sulaa.

Asensimme jalan ja ankkurit ja rupesimme illalle, siis turinoimaan ja makkaranpaistoon.

-Mastonjalkahan se siinä, ankkuroitiin 22mm. jengatangoilla.

-Pysyy...

Iltasella kun aktiiveja oli jäljellä enää majoittujat, niin tutkiskelimme r-7000 trappeja lisää. Varsinaisia katkoksia ei löytynyt, mutta tuulen nitkuttelun aiheuttamia löysiä liitoksia kylläkin jokaisesta trapista.

Mittasimme vielä analysaattorilla trapit läpi yksitellen ja sarjassa, ja kyllä sieltä nyt löytyi kaikki bandit. Mittaustulokset kirjasimme trappeihin, jos tästä vaikka olisi kasauksessa jotain hyötyä.

Sunnuntaina ei sitten niin paljon saatu aikaan, mutta jotain kuitenkin.

Maston palat kasattiin yhdeksi pötköksi jalkaan, ja harukset kiinni laakeriin. Nosto jäi myöhempään ajankohtaan. Porailimme kylläkin ankkurointeja revontulikameralle, testimastolle ja vertikaalin jalalle.

-Siihen sitten... ja kiinni.

-Ankkurointeja porailtiin 3x200mm. sabluunalla. Mitat on helppo muistaa ja jalat

näppärän kokoiset toteuttaa. Pora, se oli kerrankin oikeaa kaliiberia.

-Kerhon ehkä pisin projekti, sen suunnittelu aloitettiin heti kun tilat saatiin käyttöön,

hyvin suunniteltu on jne. jne...

Vanha tutkan jäähdytys kylmäkone saatiin vihdoin purettua seinältä, se kierrätetään asian mukaisesti myohemmin.

9SQ toi näytille kirjallisia aarteitaan ja tutkiskelimme niitä sitten porukalla. Magnetofoni maksoi joskus vuonna sotien, omakotitalon verran... Saattaisi siinä xyl laittaa yya sopimuksen katkolle, kun ilmoitusluontoisena asiana kertoisi moisen hommanneen.

Summa summaarum.

Viikonloppu oli hieno, niin osallistujien, tavoitteiden ja jopa säänkin puolesta.

siht. Anssi 9FKJ